Groep 7

​In groep 7 wordt er zeker gewerkt aan het behalen van goede resultaten. We werken er aan om bij ieder kind, op zijn eigen niveau, het maximale uit de mogelijkheden te halen. We doen dit o.a. door het creëren van een gezellige, goede sfeer, waarin de kinderen op een rustige manier kunnen werken. Het creëren van deze gezellige sfeer komt o.a. tot stand d.m.v.  lessen van "De Vreedzame School".

Hierbij wordt veel aandacht besteed aan het samen verantwoordelijk zijn voor zowel de sfeer in de klas, maar ook alle taken die moeten worden gedaan in en buiten de klas.

Een onderdeel van deze verantwoordelijkheid is het werken met mediatoren. De kinderen van groep 7 (en groep 8) hebben kunnen solliciteren naar deze functie van mediator. Na een korte cursus hebben deze kinderen nu de taak om tijdens het buitenspelen aanspreekbaar te zijn voor andere kinderen en samen met deze kinderen een oplossing te zoeken voor een mogelijk conflict. Uit ervaring blijkt dit heel erg goed te werken.

Verder zijn wij erg blij met de nieuwe methode voor Spelling en Taal ("Staal"). Een aansprekende en actuele methode, die de kinderen op deze gebieden zeker verder helpen.

Naast deze "schoolse" zaken is ook ruimte voor een aantal excursies en sportieve activiteiten, zoals:

-       Bezoek aan het Singertheater in Laren.

-       Excursie naar het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

-       De lenteloop.​

-       Sportdag bij BVV '31

-       Schoolkamp; 2 nachtjes slapen, zelf koken en een zelfgekozen excursie.

Tot slot wordt groep 7 ook ingeschakeld als muzikale ondersteuning bij de eindmusical van groep 8. Iets om, zeker in de laatste weken van het schooljaar, naar uit te kijken!

Al met al zorgen we er in groep 7 voor, dat de kinderen in een kindvriendelijke sfeer goede resultaten kunnen halen.

juf Eva