Groep 5 Corry/Gerna

​​​​​​In groep 5 besteden we aandacht aan de volgende zaken :

Allereerst werken we aan een goede sfeer , waar samenwerken en elkaar respecteren centraal staan.

Op rekengebied oefenen we veel met klokken : analoog en digitaal . We maken kennis met maten en gewichten . De tafels  zijn van groot belang  , die moeten we kunnen automatiseren .

De kinderen houden  in het jaar een spreekbeurt in de vorm van een onderwerpskring.

Er wordt geleerd hoe je een werkstuk maakt , dit doen we samen stapsgewijs.

Op sportief gebied doen we mee aan de lenteloop , de sportdag en we gaan aan het eind van het schooljaar op schoolkamp, waarbij we één nachtje slapen in grote tenten

Er vinden twee excursies plaats : naar "het Spookbos "in Eemnes en naar "Het Muiderslot ".

We " helpen " ( wie er nog gelooft mag dit zo houden ) Sinterklaas in de drukke feestmaand , door  "lootjes te trekken in de klas " Dat houdt in : zelf een cadeautje te kopen voor een klasgenootje , dit te verstoppen in een surprise met een leuk gedicht(je) erbij .

De kinderen" leren studeren "middels "takentijd "komt ieder op zijn of haar niveau aan gerichte oefenstof. Tevens maken we de toetsen van Naut /Brandaan en Meander eerst geheel sámen om vervolgens :stap voor stap er zelf mee uit de voeten te kunnen.

Op het podium staan we  regelmatig bij "weeksluitingen "en "presentatie-momenten ".

Op de vrijdagmiddagen draaien we 4 x 6 lessen mee in de "hatex-lessen ".

U ziet het : er valt een hoop te beleven in deze  middenbouwgroep.

Heeft U nog vragen of opmerkingen  ??: Kom gerust even langs ,

vr groet juf Gerna & juf Corry