Groep 5 Corry/Gerna

​​​​​​In groep 5 besteden we aandacht aan de volgende zaken:

Allereerst werken we aan een goede sfeer, waar samenwerken en elkaar respecteren centraal staan.

Op rekengebied oefenen we veel met klokken: analoog en digitaal. We maken kennis met maten en gewichten. De tafels zijn van groot belang, die moeten we kunnen automatiseren.

De kinderen houden in het jaar een spreekbeurt in de vorm van een onderwerpskring.

Er wordt geleerd hoe je een werkstuk maakt, dit doen we samen stapsgewijs.

Op sportief gebied doen we mee aan de lenteloop, de sportdag en we gaan aan het eind van het schooljaar op schoolkamp, waarbij we één nachtje slapen in grote tenten.

Er vinden twee excursies plaats: naar "het Spookbos" in Eemnes en naar "Het Muiderslot".

We "helpen" (wie er nog gelooft mag dit zo houden) Sinterklaas in de drukke feestmaand, door "lootjes te trekken in de klas ". Dat houdt in: zelf een cadeautje kopen voor een klasgenootje en dit verstoppen in een surprise met een leuk gedicht(je) erbij.

De kinderen "leren studeren "middels "takentijd ", zodat ieder op zijn of haar niveau aan gerichte oefenstof komt. Tevens maken we de toetsen van Naut/Brandaan en Meander eerst geheel samen, om vervolgens stap voor stap er zelf mee uit de voeten te kunnen.

Op het podium staan we regelmatig bij "weeksluitingen "en "presentatie-momenten ". Op de vrijdagmiddagen draaien we 4 x 6 lessen mee in de "hatex-lessen".

U ziet het: er valt een hoop te beleven in deze middenbouwgroep.

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Kom gerust even langs!

Vriendelijke groet,

juf Gerna & juf Corry