Groep 5 Laurens

​​Hoe ziet een jaar in groep 5 eruit?


Allereerst werken we aan een goede sfeer, waar samenwerken en elkaar respecteren centraal staan. Daarnaast dragen we zorg voor elkaar en de klas. Ook leren zelfstandig te zijn is belangrijk. Op rekengebied oefenen we veel met klokken: analoog en digitaal. We maken kennis met maten en gewichten. Ook de tafels zijn van groot belang. Hier wordt veel mee geoefend. De kinderen houden in het jaar een spreekbeurt in de vorm van een onderwerpskring. Er wordt ook geleerd hoe je een werkstuk maakt, dit doen we samen stapsgewijs.

Op sportief gebied doen we mee aan de sportdag bij ‘AV Zuidwal’, doen we mee aan de lenteloop en we gaan aan het eind van het schooljaar op de fiets op schoolkamp, waarbij we één nachtje slapen in grote tenten. Er vinden dit jaar twee excursies plaats: 
op vrijdag 7 oktober gaan we naar het Spookbos in Eemnes; 23 mei gaan we naar Het Muiderslot. 

Vanaf dit jaar ‘helpen’ we Sinterklaas in de drukke feestmaand door lootjes te trekken in de klas. Dat houdt in dat we zelf een cadeautje kopen voor een klasgenootje, dit verstoppen in een surprise en er een leuk gedichtje erbij maken. Nieuw dit jaar zijn de vakken aardrijkskunde (Meander), geschiedenis (Brandaan) en natuur & techniek (Naut). Deze vakken zullen eerst geheel samen gegeven worden om vervolgens stap voor stap er zelf mee uit de voeten te kunnen. Dit geldt ook voor de toetsen. Wat ook nieuw is, is dat we op vrijdagmiddag op school blijven. Deze middag wordt gevuld door middel van Hatex (handvaardigheid en textiele werkvormen). We maken dan allemaal leuke, creatieve knutsels en werkjes. 

Op het podium staan we regelmatig bij weeksluitingen en presentatie-momenten. ​Er valt dus een hoop te beleven in groep 5. 

Meneer Laurens